Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Centrum Modelowania Procesów Hydrologicznych zorganizowało konferencję pt.: „Modelowanie procesów hydrologicznych – zagadnienia modelowania w sektorze gospodarki wodnej”
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/konferencja-cmph-2019-258.html
– Od początku reagujemy na zmieniającą się rzeczywistość naukową i gospodarczą – mówi prof. Bernard Kontny, dziekan Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji w związku z jubileuszem wydziału.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/65_lecie_wydzialu_inzynierii_ksztaltowania_srodowiska_i_geodezji-765.html
O metodach aktywizujących w dydaktyce, w tym m.in. o nauczaniu problemowym, kształceniu inżynierów z wizją i interaktywnych wykładach rozmawiali na UPWr naukowcy, dydaktycy i studenci.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/o_innowacyjnej_dydaktyce_na_upwr-334.html
Pierwsza edycja Akademii Dobrego Piwa rozstrzygnięta. Przewodniczący jury, Rafał Kowalczyk, ekspert sensorycznej oceny piwa, chwalił bardzo wysoki poziom konkursu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia_dobrego_piwa_wybrano_najlepszych-572.html
Profesor Marcin Nowak z Zakładu Patomorfologii i Weterynarii Sądowej o swojej pierwszej sekcji zwłok, szacunku do śmierci, naukowej pasji i o tym, dlaczego patomorfologia jest ważna w weterynarii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_nowak_patomorfolog_jest_jak_detektyw-27.html
Prof. Joanna Kawa-Rygielska o tym, jak połączyła chemię z biologią, o tym, czego mogą nas nauczyć drożdże, o piwie i o tym, jak mądrze uczyć i jak współpracować z przemysłem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_kawa_rygielska_nasza_marka_to_nie_przypadek-140.html
W opublikowanym najnowszym rankingu szanghajskim UPWr w obszarze food science and technology zajął 186. miejsce na 300 najlepszych uczelni na świecie, a wrocławska weterynaria znalazła się na miejscu 190.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet_przyrodniczy_we_wroclawiu_w_rankingu_szanghajskim_2018-343.html
70 ekspertów na 70. urodziny – 5 dni, 40 godzin konsultacji, ponad 100 telefonicznych porad i 400 voucherów. Dziś podsumowujemy Tydzień Przyrodników, doradzamy z jakich źródeł wiedzy korzystać na co dzień, rozdajemy kolejne vouchery, a dla tych, którzy nie zdążyli zadzwonić – publikujemy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-w-liczbach-i-nie-tylko-3542.html
Nowo mianowany profesor Wojciech Pusz o tym, jak zostaje się przyrodnikiem, dlaczego zakochał się w fitopatologii oraz grzybach mikroskopowych, czym zaskoczyły go sarny i o tym, z kim rozmawia w lesie i dlaczego ten najpiękniejszy to borealny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-pusz--ucze-patrzec-i-widziec-3876.html

Rezultaty: 1161 - 1170 z 121 podstron

  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 121