Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Czyli o tym, jak we Wrocławiu odradza się 800-letnia tradycja warzenia i picia złocistego trunku, a na czele piwnej rewolucji stają absolwenci Uniwersytetu Przyrodniczego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielki_powrot_piwowarskiego_rzemiosla-674.html

https://upwr.edu.pl/badania/ochrona-wlasnosci-intelektualnej-przewodnik/co-to-jest-wlasnosc-intelektualna-i-jak-jest-chroniona-1.html
13 grudnia 1981 roku – tego dnia wprowadzono stan wojenny w Polsce. To na ówczesnej Akademii Rolniczej we Wrocławiu, dzisiaj Uniwersytecie Przyrodniczym, rozpoczął się najdłużej trwający uczelniany strajk okupacyjny. Kilka lat później studenci związani z opozycją, również ci z AR, strajkami pokazali, że chcą zmian. I zmiany przyszły – w czerwcu 1989 roku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/strajki-historia--jakiej-nie-znacie-4210.html
w sprawie zmian w "Regulaminie studiów"
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2004-rok/uchwala-nr-132004-senatu-akademii-rolniczej-we-wroclawiu-z-dnia-30-kwietnia-2004-roku-13.html
w sprawie zasad wykorzystania środków na badania własne w roku 2008
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2007-rok/uchwala-nr-762007-senatu-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-21-grudnia-2007-r--76.html
ustalająca pensum dydaktyczne dla poszczególnych stanowisk, warunki jego obniżania oraz zasady obliczania godzin dydaktycznych
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2005-rok/uchwala-nr-282005-senatu-akademii-rolniczej-we-wroclawiu-z-dnia-1-lipca-2005-r--26.html
Coroczna konferencja naukowa poświęcona awiopatologii tym razem połączona została z jubileuszem 45-lecia pracy zawodowej prof. Aliny Wieliczko, byłej prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu ds. współpracy z zagranicą i rozwoju uczelni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-prof-aliny-wieliczko-4388.html
Dzięki współpracy Familijnej i prof. Moniki Bronkowskiej z Katedry Żywienia Człowieka, podjętej w wyniku projektu partnerstwa naukowo-biznesowego MOZART, powstały właśnie nowe wyroby piekarnicze i cukiernicze o niskim indeksie glikemicznym, z wysoką zawartością błonnika pokarmowego i bogate w beta-glukany.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wdrozenie-efektow-wspolpracy-prof-moniki-bronkowskiej-z-familijna-3490.html
Aż 11 projektów badawczych naukowców z UPWr w konkursie PRELUDIUM 20 i siedem w OPUS 21 otrzymało dofinansowanie z Narodowego Centrum Nauki. A to nie wszystkie nasze sukcesy w rozstrzygniętych ostatnio przez NCN konkursach. Mamy też m.in. wyróżnionych w ostatnim naborze konkursu TANGO, BEETHOVEN i MINIATURA 5.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miliony-z-narodowego-centrum-nauki-na-badania-naukowcow-upwr-3678.html
Jak pachną ludzie lub zwierzęta z zakażeniem wirusowym i czy można do ich diagnozowania wykorzystać psy? Jakie związki wzbogacające żywność wpływają korzystnie na mikrobiom jelitowy człowieka? Odpowiedzi na te pytania szukać będą dr Anna Matczuk i dr Sabina Lachowicz, których projekty zdobyły finansowanie w ramach programu Sonata 16 NCN.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wech-i-mikrobiom--czyli-sonata-16-i-dwa-granty-na-upwr-3572.html

Rezultaty: 1181 - 1190 z 122 podstron

  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 122