Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku
dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
Barbara Barańska-Malinowska, dyrektor Biblioteki Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, nie żyje. – Za szybko, za pół roku miała mieć wszystko dopięte na ostatni guzik w najlepiej zarządzanej w Polsce bibliotece uczelnianej – mówią jej podwładni i szefowie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zegnamy-barbare-baranska-malinowska-3486.html
Przyznaje, że praca młodego naukowca w Polsce nie zawsze jest łatwa, szczególnie w konkurencyjnej dziedzinie, którą sama się zajmuje, czyli technice sanitarnej. Ale można! Dr Aleksandra Bawiec doktorat obroniła z wyróżnieniem, a na swoim koncie ma 34 publikacje, w tym wiele w renomowanych czasopismach zagranicznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-bawiec--zawsze-bylam-kujonem--nie-mam-czasu-sie-nudzic-3488.html
Z Jensem Nielsenem – specjalistą od metabolizmu drożdży, ludzkiej flory jelitowej oraz produkcji biopaliw i biochemikaliów – rozmawiamy o tym, czy możliwy jest świat bez ropy, jak bakterie w jelitach wpływają na nasze zdrowie i czy kiedyś to właśnie bakterie nas uzdrowią.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czy_biotechnologia_uratuje_swiat-561.html
Dr Jarosław Waroszewski z Instytutu Nauk o Glebie i Ochrony Środowiska dostał stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego – dla wybitnie uzdolnionych młodych naukowców. W swoich badaniach analizuje, jak domieszka lessów do gleb zmienia ich rozwój.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/w_nauce_pierwsze_jest_zalozenie-618.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.