Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Podczas Święta sera i wina w Centrum Produktu Regionalnego UPWr będzie można zwiedzić serowarnię i zobaczyć, jak wytwarza się sery rzemieślnicze. W tajniki tego procesu wprowadzać będzie dr Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zapraszamy-do-zwiedzania-serowarni-4132.html
Dr Justyna Sołtysiak została wykładowcą roku akademickiego 2018/2019, a prof. Wojciech Niżański zdobył wyróżnienie. Tytuły przyznali słuchacze Uniwersytetu Dzieci, a nasi naukowcy podkreślają: – To satysfakcja, bo słuchacz trudny i wymagający.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet_dzieci_to_dopiero_jest_wyzwanie-94.html
Szkoła letnia w Chinach i Erasmus+ w Grecji – studia na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu dają możliwość poznania innych krajów od naukowej strony. O swoich wyjazdach opowiadają studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wyjazdy_naukowe_studentek_wbinoz-73.html
Senat Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na wniosek rektora prof. Jarosława Bosego powołał nową Radę Uczelni. Rada w obecnym składzie będzie działać do końca kadencji w 2023 roku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/powolano-rade-uczelni-uniwersytetu-przyrodniczego-3433.html
Metodyka Problem-Based Learning – w kursie wspierającym dydaktyków z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu do końca letniego semestru w roku akademickim 2021/2022 uczestniczyło 86 nauczycieli.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr--aalborg--power-i-pbl-3848.html
Łączy ich potrzeba działania. Przyznają, że dzięki temu działaniu zdobywają doświadczenie, które przyda im się w pracy. Samorząd studencki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/samorzad_studencki_upwr_sposob_na_doswiadczenie-403.html
Nasi naukowcy z Instytutu Geodezji i Geoinformatyki UPWr uczestnikami prestiżowego projektu obserwacji płyty europejskiej. Ośrodek Przetwarzania Informacji – PIB podpisał umowę na realizację programu EPOS-PL.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nowa_infrastruktura_badawcza_nauk_o_ziemi-634.html
Magnificencje, Ekscelencje,Wielce szanowne Panie, dostojni Panowie,Drodzy Przyjaciele, niedawno inaugurowaliśmy drugi rok kadencji obecnych władz Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, a już przychodzi nam cieszyć się wspaniałymi dniami Święta Nauki Wrocławskiej, w tym święta naszej uczelni. Święto jest tym donioślejsze, im mocniej towarzyszą mu szczególne doznania. Takim szczególnym doznaniem jest nadanie tytułu doktora honoris causa wybitnemu profesorowi i przyjacielowi naszego (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-swieto-uniwersytetu-2017
Aż 80 procent zaszczepionych nauczycieli, przygotowania do szczepienia pozostałych pracowników, wzrost liczby publikacji, przeniesienie nie tylko dydaktyki, ale też i konferencji naukowych do trybu on-line – podsumowujemy rok z koronawirusem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rok-w-pandemii-na-upwr-3487.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019

Rezultaty: 1391 - 1400 z 146 podstron

  • 1
  • 139
  • 140
  • 141
  • 146