Jak przeprowadzić operację w nosie zwierzęcia, którego głowa ma niecałe 5 cm długości? 1 kwietnia przyszli studenci wzięli udział w 33 zajęciach i warsztatach, które poprowadzili specjaliści i pasjonaci nauk przyrodniczych, geodezyjnych, weterynaryjnych i rolniczych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/drzwi_otwarte_za_nami-801.html
W najnowszym odcinku podcastu eksperci dr Anna Budny-Walczak z Katedry Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt i Tomasz Stępień, Współpracownik Fundacji Psi Ratownicy opowiadają o psach terapeutycznych, przewodnikach i ratowniczych. Mówią m.in. o ich bohaterskich misjach, jak przeszukują gruzowiska i odnajdują zaginione osoby, czy o psach, które bezpiecznie prowadzą przez życie osoby z niepełnosprawnościami.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/psy-ratownicze--terapeutyczne-i-przewodnicy-bohaterowie-na-czterech-lapach-4191.html
Rada Programowa dla kierunku Biotechnologia
Przewodniczący: dr inż. Joanna Chmielewska, prof. uczelni
Członkowie:
prof. dr hab. Ewa Huszcza
dr hab. Zbigniew Lazar
dr hab. Grażyna Krasnowska, prof. uczelni
dr inż. Tomasz Tronina
dr inż. Piotr Juszczyk
przedstawiciel studentów – Szymon Komar
przedstawiciel otoczenia gospodarczego - dr inż. Agnieszka Nicpońprzedstawiciel otoczenia gospodarczego - dr inż.Grzegorz Kiełbowicz, prezes zarządu firmy Healthcann
(PPF Hasco Lek S.A.)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/rady-programowe/biotechnologia
„Żerujący" deweloper, nieodpowiedzialne organy wydające pozwolenia i nieświadomy odbiorca końcowy – czy można zmienić dynamikę w tej triadzie? Jak uwrażliwić deweloperów na potrzeby mieszkańców, jakie narzędzia dać urzędom i władzom lokalnym, jak zwiększyć świadomość inwestorów odnośnie godnych warunków życia?
Gośćmi podcastu są prof. Tomasz Malczyk i dr Maciej Zathey z Instytutu Gospodarki Przestrzennej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/patodeweloperka--betonoza-i-brak-mieszkan-w-jakich-warunkach-zyja-polacy-4007.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.