Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Konsorcjum z udziałem naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu będzie realizować jeden z projektów nagrodzonych w międzynarodowym konkursie ENUTC: ERA-NET Urban Transformation Capacities. Na 152 wnioski finansowanie zdobyło tylko 16.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/cityco--czyli-jak-stworzyc-miasto-przyjazne-seniorom-3726.html
Karolina Kapturska, Anna Modlińska i Safoura Reza – studentki szóstego roku weterynarii zdobyły stypendia ministra nauki i szkolnictwa wyższego za znaczące osiągnięcia naukowe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentki_weterynarii_stypendystkami_ministra-28.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu uroczyście zainaugurował rok akademicki 2023/2024.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przed-nami-nowy-rok-akademicki-4143.html
Naukowcy z UPWr opracowali dla Wrocławia zasady zrównoważonego gospodarowania wodami opadowymi w obszarze zabudowanym. To już drugi katalog dobrych praktyk. Pierwszy skierowany był do inwestorów, projektantów i decydentów, ten – do mieszkańców.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy_z_upwr_ucza_jak_chronic_wode-11.html
Na 35 drużyn z 16 uczelni z kraju zajęli II miejsce. Studenci geodezji i kartografii – Barbara Kasieczka i Kamil Smolak uczestniczyli w I edycji mistrzostw geoinformatycznych GIS Challenge.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/geodeci_wygrywaja-552.html
194 studentów Uniwersytetu Przyrodniczego odbyło 3-miesięczne płatne staże w ponad 100 firmach. Dla studentów zootechniki i Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego nabór do drugiej edycji staży przedłużony do 5 maja!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/platne_staze_dla_studentow_przedluzony_nabor-595.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html

https://upwr.edu.pl/studia/studia-podyplomowe/hodowla-koni-i-jezdziectwo/program-studiow/modulprzedmiotliczba-1.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html

Rezultaty: 151 - 160 z 18 podstron