Polskie Towarzystwo Gleboznawcze - Komisja Genezy, Klasyfikacji i Kartografii Gleb
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Instytut Nauk o Glebie, Żywienia Roślin i Ochrony Środowiska
Sympozjum naukowe
Geneza, klasyfikacja i kartografia gleb
Temat przewodni 2022: Mady rzeczne
Wrocław – Krzydlina Mała, 7-9 września 2022
Komunikat 2
Tematyka sympozjum obejmuje szerokie spektrum zagadnień związanych z genezą, właściwościami i przeobrażeniem gleb w warunkach naturalnych oraz pod presją (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/mady2022/szczegolowy-program-sympozjum
Pierwsze doświadczenia sadownicze pod szyldem UPWr prowadzono w gospodarstwie Psie Pole pozyskanym na rzecz uczelni w 1946 roku. Dzisiaj 20-hektarowa stacja badawczo-dydaktyczna w Samotworze to przede wszystkim miejsce badań naukowych i kształcenia studentów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sadownictwo_na_tym_sie_znamy-263.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023
"IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Ekscelencje,Magnificencje,Dostojni Goście!
Z ogromną radością witam wszystkich Państwa na otwartym posiedzeniu Kolegium Rektorów Uczelni Wrocławia i Opola.
15 listopada to w historii wrocławskiej nauki dzień szczególny. W 1702 roku powstała Akademia Leopoldyńska. W roku 1945 polska nauka odrodziła się we Wrocławiu po wojnie. Właśnie piętnasty listopada w roku 2017 to czas idealny, aby postawić pytanie o miejsce, w którym nasza nauka znajduje się obecnie.
Z jednej strony jesteśmy w momencie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-przewodniczacego-kruwio-prof-marka-zietka-2017
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.