Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Dr inż. hab. Agnieszka Nawirska-Olszańska, prof. UPWr - PrzewodniczącyDr inż. Jessica Brzezowska - SekretarzDr inż. Karolina TkaczDr inż. Igor TurkiewiczMgr inż. Kamil HaładynMgr inż. Aleksandra HendrysiakMgr inż. Marcelina StachMgr inż. Martyna SzydłowskaMgr inż. Monika SiniawskaLic. Sylwia FurgaAleksandra BłochowiakMgr inż. Maria Barna
https://oiw.upwr.edu.pl/konferencja/komitet-organizacyjny
W najnowszym podcaście prof. Magdalena Zatoń-Dobrowolska i lek. wet. Martyna Woszczyło opowiadają m.in. o tym czy pies może mieć depresję i jak to rozpoznać, dlaczego koty załatwiają się poza kuwetą i jak zapewnić naszym pupilom odpowiednie warunki do życia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/emocje-zwierzat-jak-je-zrozumiec-dobrostan--behawiorystyka-i-zoopsychologia-3945.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-medycyny-weterynaryjnej/skn-eza/o-nas/czlonkowie-8.html

https://phd.upwr.edu.pl/o-nas/projekty/preludium-bis/preludium-bis-3-5.html
W ramach półkolonii organizowanych przez Fundację Kolorowe Skarpetki, podopieczni fundacji wzięli udział w warsztatach z pierwszej pomocy dla psów zorganizowanych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dzieci-uczyly-sie-na-upwr-jak-udzielac-pierwszej-pomocy-psom-3845.html
Studenci SKN Żywienia Zwierząt udowodnili, że hodowla much Hermetia illucens przeznaczona na produkcję białka jest możliwa oraz korzystna dla środowiska i zdrowia. O swoim projekcie opowiedzieli na wykładzie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bialko-z-czarnej-muchy-to-przyszlosc-zywienia-3958.html
W Dniu Otwartym na kampusie grunwaldzkim UPWr wzięło udział około tysiąca osób! Licealiści się tłumnie zgromadzili, przekraczając tym samym liczby z poprzednich lat. Wydarzenie, pod hasłem „zasiej naukę", stało się platformą nie tylko do prezentacji oferty edukacyjnej uczelni, ale także do inspiracji i zachęcenia młodych ludzi do nauki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rekordowy-dzien-otwarty-na-upwr-4292.html
Nie każdy wie, że istnieje inna forma pracy magisterskiej, niż ta tradycyjna. Jedną z alternatyw jest napisanie artykułu naukowego. O swoim doświadczeniu z tą formą opowiadają Monika Siniawska, Kamila Koj i Martyna Rybak, absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/praca-magisterska-w-formie-artykulu-to-mozliwe-4195.html
Za nami pierwsza dwudniowa edycja Święta sera i wina. Były tłumy przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie, zwiedzanie nowo otwartej serowarni i warsztaty dla dzieci. Na Pawłowicach gościł też finalista MasterChef, Mateusz Krojenka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy-wroclawian-na-swiecie-sera-i-wina-4133.html
Już po raz kolejny byliśmy organizatorem wojewódzkiego etapu 47. Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych (OWiUR). To jeden z najstarszych i najbardziej renomowanych konkursów wiedzy oraz praktycznych umiejętności w Polsce.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/olimpiada-wiedzy-i-umiejetnoci-rolniczych-na-upwr-4323.html

Rezultaty: 11 - 20 z 12 podstron