Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie nadania drowi inż. Jackowi Jarosławowi Łyczko stopnia naukowego doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-rad-naukowych-dyscyplin/uchwaly-rady-naukowej-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia/2024-rok/uchwala-nr-18-2024-tzz-podjeta-przez-rade-naukowa-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-w-dniu-14-maja-2024-roku-18.html
w sprawie powołania Komisji habilitacyjnej w postępowaniu o nadanie stopnia doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia drowi inż. Jackowi Łyczko
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-rad-naukowych-dyscyplin/uchwaly-rady-naukowej-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia/2024-rok/uchwala-nr-1-2024-tzz-podjeta-przez-rade-naukowa-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-w-dniu-09-stycznia-2024-roku-1.html
W najnowszym podcaście dr Jacek Łyczko i doktorantka Michaela Godyla-Jabłoński opowiadają o otyłości w Polsce, o tym czym różni się apetyt od głodu, z jakimi problemami żywieniowymi borykają się Polacy, a także o tym co jest kluczem do właściwego odżywiania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tyjemy-najszybciej-na-swiecie-problemy-zywieniowe-polakow-3959.html
w sprawie wyrażenia zgody na przeprowadzenie postępowania w sprawie nadania stopnia doktora habilitowanego drowi inż. Jackowi Łyczko w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-rad-naukowych-dyscyplin/uchwaly-rady-naukowej-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia/2023-rok/uchwala-nr-60-2023-tzz-podjeta-przez-rade-naukowa-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-w-dniu-28-listopada-2023-roku-60.html
w sprawie powołania prof. dra hab. inż. Antoniego Szumnego do pełnienia funkcji promotora oraz dra inż. Jacka Łyczko do pełnienia funkcji promotora pomocniczego w postępowaniu doktorskim mgr inż. Marty Klemens
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-rad-naukowych-dyscyplin/uchwaly-rady-naukowej-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia/2022-rok/uchwala-nr-27-2022-tzz-podjeta-przez-rade-dyscypliny-technologia-zywnosci-i-zywienia-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-w-dniu-15-listopada-2022-roku-27.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-jacek-lyczko-29-06-2021-r--10.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/wykorzystanie-grzybow-mikroskopowych-w-transformacjach-zwiazkow-steroidowych-13.html
Prof. Leszek Pływaczyk – człowiek pełen pasji. Nie tylko swoim wychowankom mówi: – Nie marnujmy życia, pracujmy – nie tylko dla siebie...
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-jak-swieto-nauki-3441.html
Zespół dr Jacka Łyczki z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy UPWr rozpoczyna badania konsumenckie w ostatnim etapie badań nad stworzeniem nowej generacji środków regulujących apetyt. Na podstawie m.in. analiz chemicznych zaprojektowano już zapachowe prototypy: 12 z nich ma stymulować apetyt (np. u seniorów), 4 zmniejszać go, co z pewnością zainteresuje osoby z otyłością. Część z nich uczelnia już zgłosiła do opatentowania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zapachy-regulujace-apetyt-zamien-slodycze-na-zapachowy-blotter-4268.html
Dziedzina badań naukowych Nagrody indywidualne I stopnia dr hab. Przemysław Bąbelewski, prof. UPWr dr Pola Borusewicz prof. Wojciech Dobicki dr hab. Kamila Glińska-Suchocka, prof. UPWr dr hab. Marcin Jankowski, prof. UPWr dr hab. Bartosz Jawecki dr hab. Robert Kasperek dr Kamil Kaźmierski dr hab. Joanna Klećkowska-Nawrot dr hab. Joanna Kolniak-Ostek, prof. UPWr dr hab. Aleksandra Mirończuk, prof. UPWr dr hab. Małgorzata Ochota dr hab. Agnieszka Partyka dr Kamila Pawłuszek dr hab. Katarzyna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2019

Rezultaty: 11 - 20 z 62 podstron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 62