Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Dzięki umowom z podmiotami zewnętrznymi, studenci zdobywają praktyczne umiejętności z zakresu swoich studiów. Jednym z takich miejsc jest pałacowy park w zabytkowym kompleksie w CiechanowicachWielkich, którego właściciel podpisał umowę z Wydziałem Przyrodniczo-Technologicznym UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci_wp_t_ucza_sie_w_zabytkowym_parku-411.html
Cele Zrównoważonego Rozwoju wyznaczone przez Organizację Narodów Zjednoczonych to w praktyce badania, inicjatywy, działania, ale też zmiany postaw, które mają doprowadzić do zahamowania negatywnych zjawisk wynikających z rozwoju cywilizacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/agenda-2030-cele-i-zadania-4153.html
Nagrody za całokształt działalności naukowej, dydaktycznej i organizacyjnej prof. dr hab. Andrzej Filistowicz prof. dr hab. Bogusław Fuchs prof. dr hab. Jan Kuryszko prof. dr hab. Janusz A. Madej prof. dr hab. Józef Szlachta Nagrody w dziedzinie badań naukowych Indywidualne i zespołowe I, II i III stopnia prof. dr hab. inż. Mirosław Anioł     prof. dr hab. Jacek Bania dr inż. Agnieszka Bartmańska prof. dr hab. inż. Jerzy Bieniek dr hab. Jan Bocianowski dr hab. inż. Dorota (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych-2017
STRATEGIA ROZWOJU Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu do 2024 r.    Wprowadzenie Wydział Przyrodniczo-Technologiczny Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, jako spadkobierca potencjału intelektualnego i twórczego oraz tradycji akademickich i legendy lwowskiej profesury, rozpoczął działalność na podstawie dekretu Krajowej Rady Narodowej z 24 sierpnia 1945 roku powołującej do życia Uniwersytet Wrocławski i Politechnikę Wrocławską. Wydział Rolniczy (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia/strategia-rozwoju-wpt
Dr Cécile Neuvéglise z Francuskiego Narodowego Instytutu Rolnictwa, Żywności i Środowiska (INRAE), doktor honoris causa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu o możliwościach drożdży i ich tajemnicach, o bioinformatyce w biotechnologii i przyszłości francuskich winnic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-neuveglise--drozdze-to-fascynujacy-model-badawczy-4355.html

Rezultaty: 231 - 240 z 24 podstron