Od 1996 roku przy INoGiOŚ działa Studenckie Koło Naukowe Gleboznawstwa i Ochrony Środowiska.
(autorka logo: Anna Walkiewicz (Rusek))
Celem koła naukowego jest aktywne włączanie studentów w prace badawcze, działania edukacyjne i popularyzacyjne na rzecz ochrony środowiska, nauk o glebie i nauk pokrewnych.
SKN GiOŚ wywodzi się z Studenckiego Koła Naukowego Gleboznawców, utworzonego w 1964 przy ówczesnej Katedrze Gleboznawstwa WSR. Jego pierwszymi członkami byli studenci specjalizacji (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/dydaktyka/kolo-naukowe
Twórcy: Agnieszka Kita, Anna Pęksa, Artur Gryszkin
Data zgłoszenia: 16-06-2008
Nr zgłoszenia: P.385438
Data wydania decyzji: 22-06-2012
Nr patentu: 212826
Przedmiotem wynalazku są chrupki ziemniaczane, których mieszanka wyjściowa zawiera skrobię ziemniaczaną, grys ziemniaczany, kaszkę kukurydzianą, a dodatkiem są wytłoki z siemienia lnianego o prawie identycznym składzie do siemienia lnianego, jednakże o obniżonej zawartości tłuszczu. Chrupkie wyroby przekąskowe, otrzymywane w wyniku (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/chrupki-ziemniaczane
Numer oferty: 10/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów z pestek dyni Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów z pestek dyni. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska. Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-z-pestek-dyni
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.