Przyznano medale „Za zasługi dla Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Akademii Rolniczej we Wrocławiu” następującym osobom:
Na posiedzeniu Rady Wydziału w dniu 10.07.2001 r.
1. doc. dr Jan Anweiler
2. prof. dr hab. inż. Stanisław Bac (junior)
3. prof. dr hab. inż. Stanisław Bieszczad
4. prof. dr inż. Bolesław Broś
5. doc. dr Tadeusz Cichy
6. doc. dr inż. Donat Dejas
7. dr inż. Alfred Dubicki
8. Mieczysław Kiwacz
9. prof. dr hab. inż. Stanisław Kostrzewa
10. prof. dr hab. (...)
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia/medale
Wiemy coraz więcej, o tym, jak istotną rolę odgrywa mikrobiom w organizmie człowieka, jak zmienia się zależnie od stresujących sytuacji. Również u zwierząt hodowlanych stres zaburza mikrobiologię układu pokarmowego – opowiada Natalia Szeligowska, doktorantka z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego, główna autorka publikacji, która ukazała się w czasopiśmie „BMC Veterinary Research”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mikrobiom-fascynujacy-ekosystem-3807.html
Agnieszka Frydrych-Gierszewska zaczęła pracę w Radomierzu jeszcze na studiach. Dla niej po ślubie do Radomierza przeniósł się również Wojtek, przy okazji spełniając marzenie o pasieniu stada krów. Razem opowiadają o pasji, która daje siłę na pracę w dzień i w nocy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/stacja_badawczo_dydaktyczna_w_radomierzu-548.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.