Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani-1.html
Dr inż. hab. Agnieszka Nawirska-Olszańska, prof. UPWr - PrzewodniczącyDr inż. Jessica Brzezowska - SekretarzDr inż. Karolina TkaczDr inż. Igor TurkiewiczMgr inż. Kamil HaładynMgr inż. Aleksandra HendrysiakMgr inż. Marcelina StachMgr inż. Martyna SzydłowskaMgr inż. Monika SiniawskaLic. Sylwia FurgaAleksandra BłochowiakMgr inż. Maria Barna
https://oiw.upwr.edu.pl/konferencja/komitet-organizacyjny
Prof. Monika Bronkowska z Katedry Żywienia Człowieka o tym, czy święta mogą być dietetyczne, jakie przyprawy nam pomogą przy przejedzeniu i na co zwrócić uwagę, przygotowując świąteczne smakołyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_wigilia_moze_byc_lekkostrawna-251.html

https://wbihz.upwr.edu.pl/studia/opiekunowie/bioinformatyka-studia-pierwszego-stopnia-8.html
KIEROWNIK PRAKTYK mgr Monika Sentorek Szanowni Państwo, informujemy, że studenci, którzy będą odbywać praktykę zawodową w roku akademickim 2023/2024, a są ubezpieczeni na Uniwersytecie Przyrodniczym w ramach ubezpieczenia NNW, mogą uzyskać informację o numerze polisy pod poniższym linkiem:https://upwr.edu.pl/studia/wsparcie-dla-studenta/ubezpieczenia-i-opieka-zdrowotna
https://wbihz.upwr.edu.pl/studia/praktyki-zawodowe
W najnowszym odcinku podcastu Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka i prof. Małgorzata Korzeniowska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych odpowiadają m.in. na pytania dlaczego potrzebne jest nam białko zwierzęce, czy wegetarianizm to przyszłość, a weganizm to tylko moda i jak na środowisko oddziałuje hodowla zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mieso-jesc-czy-nie-jesc-oto-jest-pytanie-4079.html
Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu mówi o tym, co jeść i pić w upalne dni, czego unikać oraz czym się nawadniać. – W okresie upałów trzeba dużo pić i co ważne pić bardzo często, małymi porcjami, podczas całego dnia. Unikać powinniśmy natomiast produktów smażonych, fast food i potraw ostro przyprawionych, a jeśli sięgamy po lody, to po sorbety – mówi dietetyczka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-salatki-koktajle-i-zupy-to-dieta-na-upaly-4106.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu rozmawiali z przedstawicielami samorządu województwa dolnośląskiego o działaniach, które trzeba podjąć, by maksymalnie zminimalizować, a w przyszłości odwrócić skutki katastrofy ekologicznej jaka dotknęła ekosystem Odry.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/odbudowa-ekosystemu-wymaga-kompetencji-3866.html

https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/dziekanat/studia-stacjonarne-6.html

Rezultaty: 21 - 30 z 35 podstron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 35