Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Hodowla bydła mięsnego to szansa dolnośląskiego rolnictwa? Naukowcy i hodowcy wspólnie o przyszłości wołowiny, jej znaczeniu w gospodarce i żywieniu człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/potencjal_rolniczy_dolnego_slaska_i_dozedo-182.html
Koniec roku kojarzy się ze świętami, rodzinnymi spotkaniami, wolnym czasem i oczywiście sylwestrową zabawą. A jak kojarzy się psom? Niestety dla wielu z nich to czas pełen stresu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zadbaj_o_psa_w_sylwestra-669.html
Technologia żywności i żywienie człowieka, zarządzanie jakością i analiza żywności, żywienie człowieka i dietetyka to kierunki głównie związane z produkcją i analizą produktów spożywczych, które trafiają na nasze stoły. Studia te pozwalają absolwentom nie tylko zdobyć dobry zawód przy produkcji żywności, ale także prowadzić i promować zdrowy styl życia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studia-dla-glodnych-wiedzy-technologia-zywnosci-jakosc-i-analiza-zywnosci-zywienie-czlowieka-i-dietetyka-3603.html
Studenci i naukowcy trzech wrocławskich uczelni projektują ogród społeczny dla seniorów. Wszystko dzięki finansom płynącym z miasta.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wazza-ciepla--czyli-wspolna-inicjatywa-miasta-i-wroclawskich-uczelni-4115.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, którego przedmiotem jest Dostawa odczynników i drobnych materiałów laboratoryjnych w ramach projektu pn. „Innowacyjne metody chowu bydła w celu uzyskania najlepszej jakości dolnośląskiej wołowiny” realizowanego w ramach działania 16 „Współpraca” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich na (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-332021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-6-kwietnia-2021-roku-33.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, którego przedmiotem jest usługa szkoleniowa z podziałem na dwie części: część 1- usługa na kurs języka angielskiego oraz egzaminu TOEFL dla kadry zarządzającej i administracyjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w ramach projektu: UPWR 2.0: międzynarodowy i interdyscyplinarny program rozwoju Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu współfinansowanego z budżetu państwa moduł VI (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1102021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-4-sierpnia-2021-roku-110.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, którego przedmiotem jest Dostawa odczynników i drobnych materiałów laboratoryjnych w ramach projektu pn. „Innowacyjne metody chowu bydła w celu uzyskania najlepszej jakości dolnośląskiej wołowiny” realizowanego w ramach działania 16 „Współpraca” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich na (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-982021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-lipca-2021-roku-98.html
Nagrody w dziedzinie dydaktycznej indywidualne i zespołowe I, II i III stopnia: dr Wiesław BIELAS dr inż. Małgorzata BINIAK-PIERÓG dr inż. Anna BOCHEŃSKA-SKAŁECKA dr Hieronim BOROWICZ dr hab. inż. Kazimierz ĆMIELEWSKI, prof. nadzw. dr Grzegorz DEJNEKA dr Kamila GLIŃSKA-SUCHOCKA dr inż. Mirosław KACZAŁEK dr hab. inż. Robert KALBARCZYK, prof. nadzw. Dr inż. Jan KAZAK dr Liliana KICZAK dr inż. Wojciech KILIAN dr Katarzyna KOSEK-PASZKOWSKA                                          dr inż. Piotr (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych-2016
Nowo powołana prof. Monika Bronkowska z Katedry Żywienia Człowieka o tym, czym się różni jedzenie od żywienia, o mikrobiomie jelitowym, chorobach cywilizacyjnych i dietetycznych modach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-bronkowska--od-tego-co-jemy-zalezy-nasze-zdrowie-3417.html
Za nami pierwsza dwudniowa edycja Święta sera i wina. Były tłumy przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie, zwiedzanie nowo otwartej serowarni i warsztaty dla dzieci. Na Pawłowicach gościł też finalista MasterChef, Mateusz Krojenka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy-wroclawian-na-swiecie-sera-i-wina-4133.html

Rezultaty: 311 - 320 z 35 podstron

  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 35