Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Czy można zwiększyć odporność drobiu dzięki dodatkom paszowym? Jak hydroelektrownie wpływają na środowisko? Czy konserwanty stosowane w żywności mogą chronić przed enterotoksynami gronkowcowymi? Dzisiaj przedstawiamy sześć z jedenastu zwycięskich projektów i doktorantów, którzy je zrealizują.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prawie-2-miliony-z-konkursu-preludium-dla-doktorantow-upwr-3685.html
– Jeszcze nigdy w historii wydziału nie obchodziliśmy jednocześnie jubileuszu 45-lecia pracy naukowo-dydaktycznej aż pięciu profesorów – mówił otwierając uroczystość dziekan, prof. Bernard Kontny. – Jest to zatem nasze święto szczególne, które chcemy obchodzić niezwykle uroczyście
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-65-lecia-wiksig-117.html
Dwie prestiżowe nagrody II stopnia za wybitne osiągnięcia w dziedzinie techniki przyznane przez Naczelną Organizację Techniczną otrzymali naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nasi_naukowcy_z_nagrodami_not_u-657.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html
Prof. Mirosław Anioł Sposób otrzymywania 1,3-diarylo-propan-1-onu 2’-hydroksy-4-butylochalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-butylochalkonu 2’-hydroksy-4-propoksychalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-propoksychalkonu 2’-hydroksy-4-propylochalkon i sposób otrzymywania2’-hydroksy-4-propylochalkonu 3’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-karboksychalkonu 2’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 2’-amino-4-karboksychalkonu Prof. Jerzy Bieniek Zestaw do (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2019
Aż 11 projektów badawczych naukowców z UPWr w konkursie PRELUDIUM 20 i siedem w OPUS 21 otrzymało dofinansowanie z Narodowego Centrum Nauki. A to nie wszystkie nasze sukcesy w rozstrzygniętych ostatnio przez NCN konkursach. Mamy też m.in. wyróżnionych w ostatnim naborze konkursu TANGO, BEETHOVEN i MINIATURA 5.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miliony-z-narodowego-centrum-nauki-na-badania-naukowcow-upwr-3678.html
Panie z dziekanatu Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji w pracy pomagają studentom szczęśliwie ukończyć studia, a po pracy realizują swoje pasje, do których należą m.in. podróże, książki, a nawet jazda konna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/na-uczelni-to-panie-z-dziekanatu-a-po-pracy-podrozniczki-milosniczki-ksiazek-rowerzystki-3838.html
Laureaci „Wrocławskiego Slamu Dydaktycznego 2019” – wyłonieni i nagrodzeni. Wygrała Natalia Michalczyk z SP nr 88 we Wrocławiu, specjalne wyróżnienie zdobył dr Wojciech Kilian z UPWr, a nagrodę publiczności dr Tomasz Greczyło z UWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/slam_dydaktyczny_jak_uczyc_i_nie_nudzic-71.html
O istotności kontaktu z naturą, wpływie klimatu na kierunek rozwoju zawodu arborysty i o tym jakich cech wymaga ta praca opowiada inżynier architektury krajobrazu Maciej Motas, arborysta i absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/arborysta-maciej-motas--betonoza-ten-trend-jest-juz-za-nami-4026.html
Studenci żywienia człowieka i dietetyki przygotowali kulinarnego e-booka z przepisami, których głównym składnikiem jest Nutridrink – wysokoenergetyczny preparat odżywczy. Potrawy odpowiadają na potrzeby i problemy osób chorujących m.in. na nowotwór.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kulinarny-e-book-studentow-upwr-ma-byc-pozywnie-i-smacznie-4270.html

Rezultaty: 341 - 350 z 36 podstron