Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Wśród studentów uchodził za surowego i wymagającego. Młodzi naukowcy cenili go za to, że dawał im wolność wyboru i mądrze wspierał w pokonywaniu kolejnych szczebli kariery. Świetnie zorientowany w najnowszych badaniach z zakresu genetyki i w światowej literaturze, kochał gołębie, stworzył ich nową rasę, a współpracownicy do tej pory wspominają jego życzliwość. Pożegnaliśmy profesora Bolesława Nowickiego. Zmarł 2 sierpnia w wieku 93 lat.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pozegnalismy-profesora-nowickiego-3597.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
– Od początku reagujemy na zmieniającą się rzeczywistość naukową i gospodarczą – mówi prof. Bernard Kontny, dziekan Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji w związku z jubileuszem wydziału.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/65_lecie_wydzialu_inzynierii_ksztaltowania_srodowiska_i_geodezji-765.html
Po raz drugi przyznaliśmy dyplomy i medale najlepszym piwom zgłoszonym do konkursu Akademia Dobrego Piwa. Jury przewodniczył międzynarodowy sędzia Rafał Kowalczyk, który podkreślił wysoki poziom tegorocznego konkursu, w którym oceniano ponad 80 piw.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia-dobrego-piwa-medale-dla-najlepszych-1265.html
„Kefir roślinny”, zielone wiaty przystankowe, aplikacja, dzięki której można dzielić się żywnością, bioindykatory do wykrywania metali ciężkich – to projekty nagrodzone i wyróżnione w konkursie podsumowującym pierwszy semestr przedmiotu przedsiębiorczość akademicka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pomysly-na-studenckie-start-upy-1268.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/rzecznicy-dyscyplinarni-komisje-dyscyplinarne-komisja-pojednawcza-i-dorazne/rzecznicy-dyscyplinarni-komis-1.html
Pokolenie W to młodzi ludzie, których połączył Wrocław – tu studiują, pracują, bywają lub mieszkają. To oni tworzą miasto, w którym 2 października uczelnie wspólnie rozpoczęły rok akademicki 2017/2018.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pokolenie_w_zaczyna_nowy_rok_akademicki-494.html
Wiceminister nauki Teresa Czerwińska spotkała się z rektorami wrocławskich uczelni publicznych. Rozmawiano o konsolidacji, wsparciu resortu i kampanii informacyjnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nowa_szansa_dla_konsolidacji-658.html
Święto Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu to kilka dni wydarzeń, zarówno uroczystych, jak i takich, które mają przede wszystkim bawić (a przy okazji uczyć). Zaczynamy 19 maja – koncertem w pałacu pawłowickim. A następnego dnia będzie uroczyście, z nagrodami, wyróżnieniami i przyznaniem tytułu doktora honoris causa prof. Andrzejowi Mockowi z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Finał – w sobotę, tradycyjnie na Jarmarku Pawłowickim.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/swieto-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-2022-3799.html

Rezultaty: 431 - 440 z 47 podstron

  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 47