Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
O tym, że święta nie sprzyjają zdrowej diecie – wiadomo. Dotyczy to zarówno ludzi, jak i towarzyszących im zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/swiateczne_plagi_dla_domowych_zwierzakow-466.html
AGROBIZNES– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2021/2022 - dr inż. Małgorzata Krotowska, tel. 71 320 1762   2020/2021 - dr hab. Bernard Gałka, prof. uczelni  tel. 071 320- 1561 e-mail: bernard.galka@upwr.edu.pl AGROINŻYNIERIA– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2022/2023 - dr hab. Krzysztof Lech, prof. uczelni, tel. 71 320 5959, email: krzysztof.lech@upwr.edu.pl   2021/2022 - dr inż. Beata Cieniawska, tel. 71 320 57 13 email: (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/studia/opiekunowie-lat-i-kierunkow-studiow
Szkoła Doktorska Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – integralnie związana z Wiodącymi Zespołami Badawczymi, których liderzy i członkowie są promotorami doktoratów powstających w Szkole i tworzą wraz z przedstawicielem doktorantów Radę SD. Po dwóch latach istnienia SD i jej doktoranci są w trakcie ewaluacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szkola-doktorska-upwr-okno-na-swiat-3633.html
Wiele osób, słysząc słowo dziekanat widzi oczami wyobraźni kilometrowe kolejki i naburmuszonych pracowników. 50 lat temu może i tak bywało, ale te krzywdzące stereotypy, które się utarły, już dawno nie są aktualne. Beata Małyska-Strzała, Monika Sentorek, Karolina Sendor, Alina Szczepaniak i Agnieszka Siedlecka-Baniak z dziekanatu Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt mówią o tym, jak jest dziś.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dziekanat-wczoraj-i-dzis-3745.html
Administracja Jan Bednarczyk – Burmistrz Miasta i Gminy Radków Magdalena Bednarska-Wajerowska – Dyrektor Departamentu Funduszy Europejskich Dariusz Chmura – Burmistrz Wołowa, Przewodniczący Konwentu Burmistrzów i Wójtów Walery Czarnecki – Starosta Lubański Paweł Czyszczoń – Dyrektor Wydziału Obszarów Wiejskich Rafał Dutkiewicz – Prezydent Miasta Wrocławia Zbigniew Dynak – Dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego UM Roman Kaczmarczyk – Burmistrz Lądka-Zdroju Czesław Kręcichwost – Radny (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rada-programowa-zielonej-doliny
Numer oferty:  02/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego  Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Zgodnie z Regulaminem przyznawania środków finansowych na realizację indywidualnych projektów badawczych przez studentów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w ramach konkursu „Młode umysły – Young Minds Project” wprowadzonym zarządzeniem Rektora UPWr nr 91/2022 z dnia 25.04.2022 r., Komisja Konkursowa ds. studenckich projektów badawczych rekomendowała Prorektorowi ds. nauki przyznanie środków finansowych na realizację łącznie 13 indywidualnych projektów badawczych złożonych przez (...)
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/studenckie-projekty-badawcze/mlode-umysly-young-minds-project/zwyciezcy-iii-edycji
Medal złoty za długoletnią służbę dr hab. Anna Czubaszek, prof. uczelni dr hab. Kazimierz Ćmielewski, prof. uczelni prof. Wojciech Dobicki dr hab. Daniel Garlikowski, prof. uczelni prof. Bernard Kontny Mieczysław Łyskawa dr hab. Krzysztof Matkowski, prof. uczelni dr inż. Ewa Moszczyńska Elżbieta Nawłoka Ewa Palczyńska prof. Stanisław Pietr dr hab. Ryszard Polechoński, prof. uczelni Danuta Siemiatycka Maria Skonieczna Bożena Szczepańska Elżbieta Trośniak Medal srebrny za długoletnią (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-wszystkich-nagrodzonych-i-wyroznionych-osob-podczas-uroczystosci
Numer oferty:  04/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych  Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjna-diagnostyka-i-terapia-weterynaryjna-inno-wet/badania/nowoczesne-metody-oceny-nasienia-i-badania-nad-konserwacja-nasienia-roznych-gatunkow-ssakow-i-ptakow-7.html

Rezultaty: 441 - 450 z 73 podstron

  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 73