Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
O pasji do swoich projektów i pracy zawodowej, chęci ciągłego kształcenia się, a także o jednym z najważniejszych momentów w życiu opowiada Arkadiusz Szkudlarek, który na UPWr realizuje doktorat wdrożeniowy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/arkadiusz-szkudlarek-dziele-czas-miedzy-kariere-zawodowa-i-naukowa-3558.html
106 tysięcy 96 złotych i 30 groszy – tyle zebraliśmy z aukcji na Koncercie Noworocznym i z puszek na datki wystawionych na uczelni. Konto wrocławskiego hospicjum dla dzieci zasilił też dochód ze sprzedaży płyt gwiazdy koncertu – Natalii Kukulskiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zebralismy-prawie-107-tysiecy-zlotych-3416.html
Jednostka powstała w 1952 r. z przekształcenia Katedry Małych Zwierząt Użytkowych Wydziału Weterynaryjnego ówczesnej Wyższej Szkoły Rolniczej. Od tego roku wchodzi w skład Wydziału Zootechnicznego jako Katedra Zoohigieny, w latach 1970-1982 jako Zakład Zoohigieny w ramach Instytutu Hodowli i Technologii Produkcji Zwierzęcej, a następnie jako samodzielny zakład i katedra. W 1993 r. zmienia nazwę na Katedrę Higieny Zwierząt i Środowiska Hodowlanego. W latach 2001-2009 jednostka była połączona (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-higieny-srodowiska-i-dobrostanu-zwierzat/rys-historyczny
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenie nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-412023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-14-lutego-2023-roku-43.html
Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Dawid Fedko, opowiada o tym, jak znalazł swoją drogę w budownictwie, jak technologia zmienia branżę i jak doświadczenie w piłce nożnej przydaje mu się na co dzień w pracy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/absolwent-dawid-fedko-budownictwo-daje-wiele-mozliwosci-4113.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest: usługa szkoleniowa z podziałem na 9 części o tematyce: część 1 - Zamówienia publiczne w projektach europejskich;2 dni szkolenia po 8 godz. (16 godz.) dla 15 osób część 2 - Realizacja i rozliczanie projektów unijnych, 2 dni szkolenia po 8 godz. (16 godz.) dla 15 osób część 3 - Realizacja i rozliczanie projektów H2020, 2 dni (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1842021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-listopada-2021-roku-184.html
Dwa miesiące intensywnej pracy i nagroda dla Pracowni Studialno-Projektowej Instytutu Architektury Krajobrazu w konkursie „Zielone tętnice Wrocławia” na koncepcję zagospodarowania terenów wzdłuż ciągu ulic Legnickiej, Lotniczej i Kosmonautów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zmieniamy_wroclaw_i_wygrywamy_konkursy-870.html
17 Celów Zrównoważonego Rozwoju, czyli Agenda 2030 to wyznaczone przez Organizację Narodów Zjednoczonych strategiczne cele, których realizacja ma ochronić świat prze katastrofą. Już wiadomo, że większości z nich nie uda się zrealizować w wyznaczonym czasie. Wiadomo też, że o Celach i ich znaczeniu społecznym, politycznym, czy gospodarczym wielu ludzi nie wie nic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/swiat-bez-glodu-4198.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Warsztaty serowarskie, winiarskie i Slow Food, wybór najlepszych dolnośląskich serów i win, certyfikaty przyznane przez Zieloną Dolinę – V Święto sera i wina za nami. Gwiazdą spotkania był Robert Makłowicz, dziennikarz i krytyk kulinarny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/v_swieto_sera_i_wina_nagrodzono_najlepszych-319.html

Rezultaty: 531 - 540 z 56 podstron

  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56