Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Sala 305 w budynku politechniki. 15 listopada 1945 roku, godzina 9.30 – tego dnia wykładem prof. Kazimierza Idaszewskiego rozpoczął się w polskim Wrocławiu pierwszy powojenny rok akademicki 1945/1946. Na weterynarii wykłady rozpoczęły się niecałe dwa tygodnie później.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/swieto-wroclawskiej-nauki-3407.html
Odnawialne źródła energii są jedną z gałęzi sektora energetycznego, która obecnie najszybciej się rozwija. Nie przez przypadek – coraz więcej mówi się o konieczności ograniczenia emisji CO2 do atmosfery oraz o konsekwencjach zużycia paliw kopalnych. Studenci Mateusz Jajczyk i Marek Korendał są świadomi zmian, jakie są potrzebne w tej dziedzinie i wybierając studia na kierunku odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami będą już o krok do przodu w branży.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studiuj-oze-badz-krok-do-przodu-3989.html
Jeśli tu jesteś, to temat samorozwoju nie jest Ci obcy.Prawdopodobnie wiesz, że samo przeczytanie książki nie spowoduje nabycia umiejętności.Ale jesteś na dobrej drodze!Pierwszy etap to - wiem, że nie wiem lub po prostu ciekawość, drugi to zdobywanie wiedzy – i tu z pomocą przychodzą książki, trzeci to praktyka i nabywanie umiejętności – więc działaj, wdrażaj, testuj, bierz udział w warsztatach i szkoleniach.
Znajdź inspirację i zainwestuj w swój rozwój.Dzięki odpowiedniej książce możesz (...)
https://aip.upwr.edu.pl/szkolenia/biblioteka-samorozwoju
Katedra Biochemii i Biologii Molekularnej - badania naukowe
Molekularne podstawy chorób zwierząt i ludzi
Rola adhezyn FimH fimbrii typu 1 w patogenezie zakażeń pałeczkami Salmonella.
Zespół: prof. dr hab. Maciej Ugorski, dr hab. Krzysztof Grzymajło, prof. uczelni, lek. wet. mgr Aleksandra Orłowska, lek. wet. Agata Mikołajczyk
Bakterie z rodziny Enterobacteriacae, łącznie z rodzajem Salmonella, posiadają na swojej powierzchni włókienkowate organella noszące nazwę fimbrii typu 1. Fimbrie te (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-biochemii-i-biologii-molekularnej/badania-naukowe
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.