Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html
Tylko do 8 stycznia trwa rekrutacja na wyjątkowe studia magisterskie – tradycje polskie i chińskie w kształtowaniu krajobrazu. Podczas czterech semestrów studenci z Polski rok uczą się u źródeł, czyli w Chinach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/odkryj_chiny_na_studiach-672.html
12 milionów złotych z programów Narodowego Centrum Nauki zdobyli liderzy Wiodących Zespołów Badawczych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. To historyczny rekord.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ponad-12-mln-zl-z-grantow-ncn-to-rekord-3317.html
– Nietoperze to wrażliwa i zagrożona grupa ssaków. Wszystkie gatunki, które występują w Polsce znajdują się pod ochroną prawną. Rzetelna edukacja jest jedną z podstaw ich ochrony – mówi Łukasz Iwaniuk, jeden z organizatorów Wrocławskiego Festiwalu Nietoperzy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nietoperze-chronmy-nocnych-mieszkancow-wroclawia-3528.html
Prof. Joanna Kawa-Rygielska o naszym konkursie Akademia Dobrego Piwa i pierwszych w Polsce studiach podyplomowych dla piwowarów uruchomionych na UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rusza_akademia_dobrego_piwa-568.html
Modele językowe AI powinny zmienić sposób przekazywania oraz sprawdzania wiedzy, zdefiniować na nowo rolę, jaką powinien pełnić nauczyciel w procesie uczenia się. Tymczasem, my wciąż oferujemy wieloletnie programy studiów z mnóstwem nieaktualnych przedmiotów. Polski system edukacji nie dogonił postępu – prof. Joanna Mytnik, dyrektorka Centrum Nowoczesnej Edukacji na Politechnice Gdańskiej, która wygłosi wykład inaugurujący rok 2023/2024.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wyklad-inauguracyjny--czas-oswoic-ai-4137.html
w sprawie powołania komisji odbiorowej zadania inwestycyjnego zrealizowanego w ramach projektu pn. „Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności” wchodzącego w skład przedsięwzięcia realizowanego pn. „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-132022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-7-lutego-2022-roku-13.html
Za nami pierwsza dwudniowa edycja Święta sera i wina. Były tłumy przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie, zwiedzanie nowo otwartej serowarni i warsztaty dla dzieci. Na Pawłowicach gościł też finalista MasterChef, Mateusz Krojenka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy-wroclawian-na-swiecie-sera-i-wina-4133.html
Do 2050 r. ludzkość będzie musiała produkować 2,5 raza więcej żywności niż obecnie. Problem mogą rozwiązać jadalne owady – smaczne, zdrowe i ekologiczne w hodowli. Bada je dr Anna Żołnierczyk z Katedry Chemii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/europa_sie_brzydzi_czy_owady_wejda_na_stale_do_naszej_diety-622.html
Doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr Tomasz Turek stworzy model zanieczyszczeń powietrza w aglomeracji miejskiej wywoływanych głównie przez silniki spalinowe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorant-tomasz-turek--dobry-matematyk-przyda-sie-wszedzie-3803.html

Rezultaty: 601 - 610 z 67 podstron

  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 67