W REALIZACJIBadanie fizjologii drożdży Yarrowia lipolytica w celu wykorzystania biomasy ligninocelulozowej jako źródła węgla do biosyntezy lipidów Yarrowia lipolytica (2023/51/B/NZ9/01872)Konkurs: OPUS 26Finansowanie: Narodowe Centrum Nauki (NCN)Kierownik projektu: dr hab. Adam DobrowolskiOkres realizacji: 2024 - terazBudżet: 1 729 560 PLNSłowa kluczowe: Yarrowia lipolytica, biomasa ligninocelulozowa
W REALIZACJIMolekularny mechanizm asymilacji polioli u drożdży Yarrowia (...)
https://lab4bio.upwr.edu.pl/projekty-ukryte
Pracownia Biologicznych Podstaw Hodowli Zwierząt i Cytogenetyki
dr hab. Wojciech Kruszyński, prof. nadzw. – kierownik pracownidr Magdalena Moskadr inż. Błażej Nowak
Pracownia Biologii Molekularnej Komórki
dr Bożena Marszałek-Krukdr Tomasz Strzaładr Adam Urantówkadr inż Jarosław Stańczyk
Pracownia Biostatystyki
prof. dr hab. Joanna Szyda – kierownik pracownidr Magdalena Frąszczakdr inż. Tomasz Suchocki
Pracownia Genetyki Populacji i Cech Ilościowych
dr hab. Heliodor Wierzbicki, prof. nadzw. – (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-genetyki/pracownie
W pierwszym anglojęzycznym odcinku podcastu, prof. Adam Figiel i dr Nesa Dibagar opowiadają o wpływie diety na zdrowie, właściwościach jabłek i czarnego czosnku, międzynarodowej współpracy w badaniach i odmiennych perspektywach kulturowych. Czym tak naprawdę są superfoods? Jak wpływają na nasze zdrowie? Co to jest czarny czosnek? Czy jedzenie superfoods naprawdę może wpłynąć na długość naszego życia? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź w najnowszym odcinku podcastu UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/superfoods-101--black-garlic-and-other-supplements-4179.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.