Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/wydarzenia/konferencja-european-bee-garden-148.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 290/2020 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 1 października 2020 r. w sprawie powołania Rektorskiej Komisji ds. Wynagrodzeń na okres od dnia 1 października 2020 r. do dnia 31 sierpnia 2024 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2023-rok/zarzadzenie-nr-402023-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-marca-2023-roku-41.html
w sprawie zmiany zarządzenia nr 169/2022 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 17 października 2022 roku w sprawie wprowadzenia w życie Regulaminu udziału kadry UPWr w zadaniu nr 2 pn. Liderzy wiodących zespołów badawczych i kadra administracyjna w ramach projektu pn. „Zrównoważony rozwój uczelni w celu realizacji Programu "Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia" na rzecz Rozwoju Regionalnego”, współfinansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, zgodnie z (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2023-rok/zarzadzenie-nr-992023-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-27-lipca-2023-roku-101.html
Podczas wizyty przeprowadzono rozmowy na temat współpracy w zakresie wymiany doświadczeń związanych z gospodarowaniem zasobami wody na obszarach wiejskich
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/delegacja-centrum-doradztwa-rolniczego-w-brwinowie-na-naszym-wydziale-154.html
AGROBIZNES– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2021/2022 - dr inż. Małgorzata Krotowska, tel. 71 320 1762   2020/2021 - dr hab. Bernard Gałka, prof. uczelni  tel. 071 320- 1561 e-mail: bernard.galka@upwr.edu.pl AGROINŻYNIERIA– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2022/2023 - dr hab. Krzysztof Lech, prof. uczelni, tel. 71 320 5959, email: krzysztof.lech@upwr.edu.pl   2021/2022 - dr inż. Beata Cieniawska, tel. 71 320 57 13 email: (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/studia/opiekunowie-lat-i-kierunkow-studiow
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Publikacje w 2020:  Michalak Izabela, Mironiuk Malgorzata, Godlewska Katarzyna; Trynda Justyna; Marycz Krzysztof. Arthrospira (Spirulina) platensis: An effective biosorbent for nutrients. PROCESS BIOCHEMISTRY, Volume: 88, Pages: 129-137, Published: JAN 2020 Bourebaba Lynda, Lyczko Jacek, Alicka Michalina, Bourebaba Nabila,Szumny Antoni, Fal Andrzej M., Marycz Krzysztof. Inhibition of Protein-Tyrosine Phosphatase PTP1B and LMPTP Promotes Palmitate/Oleate-Challenged HepG2 Cell Survival by (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-biologii-eksperymentalnej/publikacje
Administracja Jan Bednarczyk – Burmistrz Miasta i Gminy Radków Magdalena Bednarska-Wajerowska – Dyrektor Departamentu Funduszy Europejskich Dariusz Chmura – Burmistrz Wołowa, Przewodniczący Konwentu Burmistrzów i Wójtów Walery Czarnecki – Starosta Lubański Paweł Czyszczoń – Dyrektor Wydziału Obszarów Wiejskich Rafał Dutkiewicz – Prezydent Miasta Wrocławia Zbigniew Dynak – Dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego UM Roman Kaczmarczyk – Burmistrz Lądka-Zdroju Czesław Kręcichwost – Radny (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rada-programowa-zielonej-doliny
Numer oferty:  02/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego  Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Numer oferty:  04/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych  Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat

Rezultaty: 1031 - 1040 z 146 podstron

  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 146