Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Ireneusz Osak ze Studium Języków Obcych i Nauk Humanistyczno-Społecznych i dr Piotr Czaczka ze Studium Wychowania Fizycznego i Sportu Uniwersytetu Przyrodniczego zostali wskazani przez studentów jako najlepsi dydaktycy swoich instytucji. Opowiadają o potrzebie dialogu, wyrozumiałości i o tym, jak pasje mogą pomóc w codziennej pracy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dobry-dydaktyk--czyli-taki--ktory-wyslucha-i-zrozumie-4108.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Biotechnologia do roku akademickiego 2022/2023
"CHEMLAB" Laboratorium Badawczo-Usługowe Tadeusz Goj, Konin"GALESS" Sp. z o.o. Świdnica"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LabAnalityka" Sp. z o.o. Brzeg Dolny"Owocowa Manufaktura" Joanna Krech, Krosnowice"Pollena" Kosmetyki i Mydła Naturalne Sp. z o.o. Sp. k. Ostrzeszów"Sylwan" Ewa Skóra, WarszawaAGRECOL Jarosław Prymas, WieruszówAGRICO Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej, PawłówekAGROAS Sp. z o.o. Sp. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/biotechnologia
Prof. dr hab. Stanisław Laskowski (1933-2018)
Urodził się 30 stycznia 1933 r. w Zagórzu Konkolnickim (powiat rohatyński, województwo stanisławowskie). Rodzice zostali zamordowani w 1944 roku przez bandy UPA, toteż z ciotką opuścił rodzinne strony, docelowo trafiając do Wrocławia. Do szkoły średniej – technikum rolniczego - uczęszczał w Bojanowie Poznańskim. W 1952 roku zdał egzamin maturalny i wrócił do Wrocławia.
W latach 1952-1957 studiował na Wydziale Rolniczym WSR we Wrocławiu. (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/instytut/historia/profesorowie/laskowski-stanislaw
Był ostatnim rektorem Akademii Medycyny Weterynaryjnej we Lwowie. Twórca polskiej ortopedii weterynaryjnej po II wojnie światowej przyjechał do Wrocławia, gdzie stał się jednym z filarów najpierw uniwersytetu, potem Wyższej Szkoły Rolniczej, która dzisiaj już jako Uniwersytet Przyrodniczy świętuje 70-lecie istnienia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-kazimierz-szczudlowski-legenda-polskiej-weterynarii-3585.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.