Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku
dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
– Jestem ciężko chora, ale szczęśliwa, bo mam po co i dla kogo żyć – mówi Edyta Nowicka z Instytutu Kształtowania i Ochrony Środowiska, która od trzech lat choruje na opornego na leczenie chłoniaka. Społeczność UPWr dołącza do zbiórki na leki ratujące życie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/edyta_nowicka_chce_po_prostu_zyc-387.html
Obchodzący 70-lecie Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wchodzi w swoją nową dekadę z wyjątkowo ambitnym planem. Jeśli się powiedzie – niewielka, specjalistyczna, lokalna uczelnia może, jako uniwersytet badawczy, stać się rozpoznawalnym w świecie ośrodkiem badań i kształcenia w trzech kluczowych dla ludzi obszarach: żywność – zdrowie – środowisko.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wiodace-zespoly-patent-na-rozwoj-3457.html
Cele Zrównoważonego Rozwoju wyznaczone przez Organizację Narodów Zjednoczonych to w praktyce badania, inicjatywy, działania, ale też zmiany postaw, które mają doprowadzić do zahamowania negatywnych zjawisk wynikających z rozwoju cywilizacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/agenda-2030-cele-i-zadania-4153.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.