Letnie susze powodowane zmianami klimatycznymi dokuczają większości krajom w Europie, a nam wciąż zdarza się marnować zasoby wody pitnej, które są przecież ograniczone. Prawie 90% zużywanej codziennie przez nas wody nie ma zastosowania spożywczego, służy do celów gospodarczych. A przecież można zastąpić ją deszczówką, tylko jak?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-dlaczego-warto-zbierac-deszczowke-3591.html
Rada Programowa kierunków studiów Rolnictwo, Biotechnologia stosowana roślin i Medycyna roślin
dr hab. Wiesław Wojciechowski, prof. uczelni – przewodniczący
dr inż. Elżbieta Pytlarz - sekretarz
dr hab. Kamila Nowosad, prof. uczelni
dr hab. Urszula Piszcz, prof. uczelni
dr hab. Roman Wacławowicz, prof. uczelni
dr hab. Janina Zawieja
dr inż. Anna Koszelnik-Leszek
dr inż. Katarzyna Patejuk
dr inż. Dariusz Zalewski
dr inż. Marcin Włodarczyk (dyrektor SDOO Zybiszów)
mgr Wojciech Błauciak (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/wydzial/rady-programowe
Projekty aktualnie realizowane w Instytucie Inżynierii Środowiska
Temat: WATERAGRI – Water retention and nutrient recycling in soils and streams for improved agricultural productionKierownik: dr inż. Wiesław FiałkiewiczNumer: 858375Czas trwania: 01.05.2020 – 30.04.2024URL: https://wateragri.eu
Temat: SMART-WaterDomain – Framework for Organisational Decision-Making Process in Water Reuse for Smart CitiesKierownik: dr hab. inż. Katarzyna Pawęska, prof. uczelniNumer: EIG CONCERT- (...)
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/projekty
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.