Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Miejsce zajęć: Hala Wielofunkcyjna UPWr. Zapisy: Zapisy na zajęcia odbywają się poprzez obowiązujący system rejestracji. Terminy zajęć: Wtorek:9.30-11.00 dr Piotr Czaczka Dodatkowe informacje: Szatnie dostępne są 15 minut przed zajęciami. Wymagania wstępne: Brak przeciwwskazań zdrowotnych do uczestniczenia w zajęciach wychowania fizycznego. Opis zajęć: Ćwiczenia oswajające z piłką. Przepisy gry w piłkę ręczną. Nauka i doskonalenie sposobów i zasad poruszania się boisku z piłką oraz (...)
https://swfis.upwr.edu.pl/zajecia/wychowanie-fizyczne/pilka-reczna
Miejsce zajęć: Tereny zielone Biskupina. Zapisy: Zapisy na zajęcia odbywają się poprzez obowiązujący system rejestracji. Terminy zajęć: Poniedziałek:11.30-13.45 mgr Marcelina Łoboda Środa:9.45-12.00 mgr Agnieszka Wróblewska Piątek:11.30-13.45 mgr Piotr Gliniak Dodatkowe informacje: Szatnie dostępne są 15 minut przed zajęciami.Zajęcia Nordic Walking realizowane będą przez 10 tygodni po 3 godziny lekcyjne. Wymagania wstępne: Brak przeciwwskazań zdrowotnych do uczestnictwa w zajęciach z (...)
https://swfis.upwr.edu.pl/zajecia/wychowanie-fizyczne/nordic-walking
dr hab. inż Piotr Krajewski, prof. uczelni W pracy badawczej staram się łączyć dwa główne obszary moich zainteresowań – gospodarkę przestrzenną i krajobraz, które wynikają z wykształcenia i doświadczenia zawodowego. Prowadzone przeze mnie badania naukowe skupiają się wokół zagadnień zmian krajobrazu, usług krajobrazowych oraz metod oceny i ochrony walorów krajobrazowych w systemie planowania przestrzennego. W 2013 r. uzyskałem stopień doktora w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie (...)
https://landscapeservices.upwr.edu.pl/zespol-badawczy/piotr-krajewski
Co jeść przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego? Dieta przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego powinna być łatwostrawna (czyli wykluczająca produkty smażone i wzdymające) z uwzględnieniem produktów tolerowanych. Posiłki powinny być spożywane w regularnych odstępach czasu, co 2-3 godziny. Zalecane obróbki kulinarne to: gotowanie w wodzie i na parze, pieczenie bez dodatku tłuszczu (w pergaminie, folii). Choroba Hashimoto, dodatkowo usunięta jedna nerka – czy dobrą praktyką jest (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wszystko-o-zdrowym-zywieniu-faq

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/weterynaria-33.html
Andrzej Duda, prezydent RP, Marek Kuchciński, marszałek sejmu RP, Jarosław Gowin, wiceprezes rady ministrów, minister nauki i szkolnictwa wyższego, Krzysztof Jurgiel, minister rolnictwa i rozwoju wsi, Jacek Ossowski, przewodniczący Rady Miejskiej Wrocławia, Ignacy Dec, biskup świdnicki, prof. Wiesław Bielawski, rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. Piotr Jurek, rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu, prof. Zygmunt (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listy-gratulacyjne---inauguracja-roku-akademickiego-2017-2018
Numer oferty:  09/2020/KBiMŻ  Nazwa rozwiązania:  Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów rzepakowych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów rzepakowych. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska.  Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-rzepakowych
Kategoria I – piwa uwarzone na warsztatach przez studentów II edycji studiów podyplomowych „Technologia Piwowarstwa” Miejsce I – Imperial Porter Ale z Brettanomyces i z jałowcemMichał Janiak, Piotr Jakulski i Paweł KaczmarMiejsce II – Pils na wodzie brzozowo-miętowejKatarzyna Gajek, Maciej Abel i Jacek GoławskiMiejsce III – Milk Stout z kawąRobert Wiszniewski, Marcin Wojrach i Marcin Zalewski Kategoria II – piwa uwarzone przez studentów/absolwentów/pracowników UPWr Miejsce I – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/laureaci-ii-edycji-konkursu-akademia-dobrego-piwa
Tegoroczne obchody Światowego Dnia Wody,w tym roku pod hasłem „Natura dla wody”, na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu odbyły się dnia 22 marca 2018 r. Koordynatorem obchodów był mgr inż. Łukasz Gruss a opiekę merytoryczną sprawował dr hab. inż. Mirosław Wiatkowski, prof. nadzw.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/mocna-reprezentacja-naszego-instytutu-na-obchodach-swiatowego-dnia-wody-29.html
Ogłoszono laureatów II edycji Konkursu o Nagrodę Naukową Prezesa Polskiej Agencji Kosmicznej za najlepszą studencką pracę dyplomową z zakresu inżynierii kosmicznej
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/wyniki-konkursu-o-nagrode-naukowa-prezesa-polskiej-agencji-kosmicznej-259.html

Rezultaty: 201 - 210 z 65 podstron

  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 65