Miejsce zajęć:
Hala Wielofunkcyjna UPWr.
Zapisy:
Zapisy na zajęcia odbywają się poprzez obowiązujący system rejestracji.
Terminy zajęć:
Wtorek:9.30-11.00 dr Piotr Czaczka
Dodatkowe informacje:
Szatnie dostępne są 15 minut przed zajęciami.
Wymagania wstępne:
Brak przeciwwskazań zdrowotnych do uczestniczenia w zajęciach wychowania fizycznego.
Opis zajęć:
Ćwiczenia oswajające z piłką. Przepisy gry w piłkę ręczną. Nauka i doskonalenie sposobów i zasad poruszania się boisku z piłką oraz (...)
https://swfis.upwr.edu.pl/zajecia/wychowanie-fizyczne/pilka-reczna
Miejsce zajęć:
Tereny zielone Biskupina.
Zapisy:
Zapisy na zajęcia odbywają się poprzez obowiązujący system rejestracji.
Terminy zajęć:
Poniedziałek:11.30-13.45 mgr Marcelina Łoboda
Środa:9.45-12.00 mgr Agnieszka Wróblewska
Piątek:11.30-13.45 mgr Piotr Gliniak
Dodatkowe informacje:
Szatnie dostępne są 15 minut przed zajęciami.Zajęcia Nordic Walking realizowane będą przez 10 tygodni po 3 godziny lekcyjne.
Wymagania wstępne:
Brak przeciwwskazań zdrowotnych do uczestnictwa w zajęciach z (...)
https://swfis.upwr.edu.pl/zajecia/wychowanie-fizyczne/nordic-walking
dr hab. inż Piotr Krajewski, prof. uczelni
W pracy badawczej staram się łączyć dwa główne obszary moich zainteresowań – gospodarkę przestrzenną i krajobraz, które wynikają z wykształcenia i doświadczenia zawodowego. Prowadzone przeze mnie badania naukowe skupiają się wokół zagadnień zmian krajobrazu, usług krajobrazowych oraz metod oceny i ochrony walorów krajobrazowych w systemie planowania przestrzennego. W 2013 r. uzyskałem stopień doktora w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie (...)
https://landscapeservices.upwr.edu.pl/zespol-badawczy/piotr-krajewski
Co jeść przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego?
Dieta przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego powinna być łatwostrawna (czyli wykluczająca produkty smażone i wzdymające) z uwzględnieniem produktów tolerowanych. Posiłki powinny być spożywane w regularnych odstępach czasu, co 2-3 godziny. Zalecane obróbki kulinarne to: gotowanie w wodzie i na parze, pieczenie bez dodatku tłuszczu (w pergaminie, folii).
Choroba Hashimoto, dodatkowo usunięta jedna nerka – czy dobrą praktyką jest (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wszystko-o-zdrowym-zywieniu-faq
Andrzej Duda, prezydent RP,
Marek Kuchciński, marszałek sejmu RP,
Jarosław Gowin, wiceprezes rady ministrów, minister nauki i szkolnictwa wyższego,
Krzysztof Jurgiel, minister rolnictwa i rozwoju wsi,
Jacek Ossowski, przewodniczący Rady Miejskiej Wrocławia,
Ignacy Dec, biskup świdnicki,
prof. Wiesław Bielawski, rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
prof. Piotr Jurek, rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu,
prof. Zygmunt (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listy-gratulacyjne---inauguracja-roku-akademickiego-2017-2018
Numer oferty: 09/2020/KBiMŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów rzepakowych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów rzepakowych. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska. Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-rzepakowych
Kategoria I – piwa uwarzone na warsztatach przez studentów II edycji studiów podyplomowych „Technologia Piwowarstwa”
Miejsce I – Imperial Porter Ale z Brettanomyces i z jałowcemMichał Janiak, Piotr Jakulski i Paweł KaczmarMiejsce II – Pils na wodzie brzozowo-miętowejKatarzyna Gajek, Maciej Abel i Jacek GoławskiMiejsce III – Milk Stout z kawąRobert Wiszniewski, Marcin Wojrach i Marcin Zalewski
Kategoria II – piwa uwarzone przez studentów/absolwentów/pracowników UPWr
Miejsce I – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/laureaci-ii-edycji-konkursu-akademia-dobrego-piwa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.