Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Prof. Witold Janeczek nie tylko o tym, dlaczego wybrał weterynarię, jak zmieniał się stosunek do zwierząt gospodarskich i towarzyszących i o co warto walczyć w życiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_prof_janeczka_a_chcialem_byc_architektem-274.html
Z okazji 20 lat funkcjonowania zbiornika wodnego w dniu 12 września 2019 r. w Mściwojowie odbyło się seminarium zorganizowane przez Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji, Instytut Inżynierii Środowiska oraz Gminę Mściwojów
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/seminarium-20-lat-funkcjonowania-zbiornika-wodnego-msciwojow-246.html
19 maja 2016 r., po blisko 10 latach przerwy, odbył się tradycyjny mecz piłkarski, o puchar GAR-BATY, z udziałem studentów oraz pracowników Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/gar-baty-po-latach-104.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/inne-komisje/inne-komisjekomisja-ds-bezp-2.html
Dni Odry odbywają się we Wrocławiu już po raz ósmy. Jak co roku miasto we współpracy z uczelniami w tym także z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu, zaprasza na warsztaty, rodzinne pikniki czy wystawy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dni-odry-2024--pikniki--wystawy--koncert--warsztaty-4353.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Dr Sue Dyson, światowej sławy specjalistka z zakresu ortopedii koni, była gościem specjalnym międzynarodowej konferencji zorganizowanej przez Sassebi Alina Palichleb, Equine Massage i Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr_sue_dyson_na_upwr_od_jezdziectwa_do_weterynarii-436.html
Z marnowaniem żywności i nowymi technologiami, które mogą pomóc rozwiązać problem zmierzyli się uczestnicy pierwszego w Polsce Food Waste Hackathonu organizowanego m.in. przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwszy_w_polsce_food_waste_hackathon-457.html
W poszukiwaniu dowodów na wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zajrzeliśmy w kilka miejsc na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc_gora-586.html
Konkurs Akademia Dobrego Piwa 2023 to piąta edycja ADP. Pierwsza odbyła się w 2017 roku, krótko po uruchomieniu na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu pierwszych w Polsce podyplomowych studiów z zakresu piwowarstwa. W czasie rekrutacji miejsca skończyły się po tygodniu. Ten sukces sprawił, że Akademia – konkurs dla piwowarów – była kolejnym krokiem w promocji dobrych praktyk.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia-dobrego-piwa-2023-wybrano-najlepszych-4090.html

Rezultaty: 251 - 260 z 27 podstron